Elhelyezkedés

Az Andrássy út – „A Boulevard” – története az 1870-es években kezdődött. A honfoglalás és államalapítás ezer éves évfordulójának tiszteletére, az 1896-os Millenniumi Ünnepségekre épült, azzal a céllal, hogy összekösse a belvárost és a Városligetet. Ugyanerre az eseményre készült el a Millenniumi Földalatti Vasút is az Andrássy út alatt.

A sugárutat övező lakópaloták a századforduló arisztokráciájának, nagypolgárságának kínáltak gazdag életteret a mindennapjaikhoz és pezsgő helyszínt a társasági életükhöz.

Az Andrássy út Erzsébet tér és az Oktogon közötti szakaszán ma is a luxus uralkodik: a paloták földszintjén elegáns kávézók, éttermek váltakoznak a legnagyobb világmárkák butikjaival: köztük található a Burberry, Gucci, Hublot, Breitling, Rolex, Jimmy Choo, NOBU üzletei.

Az Andrássy út a budapesti kultúrélet egyik központja is egyben, itt található a Magyar Állami Operaház, a keresztező Nagymező utcában a Budapesti Operettszínház, valamint számos galéria, kiállítótér és múzeum.

Az A47 az Andrássy út legkedveltebb és legintimebb terének, a „Liszt Ferenc térnek”, a kiinduló pontja, a nyüzsgő Boulevard felőli kapuja. Ez a város legizgalmasabb gasztronómiai élményét nyújtó tere, ahol az árnyat adó ősfák alatt egymásba érnek a vendégváró teraszok. A tér névadójának örök emléket állító Zeneakadémia csodás art-deco épülete zárja az A47 körüli sétánkat.

2002 óta az UNESCO világörökségi listáján tartja számon az Andrássy utat és környezetét, pompás épületeivel, az alatta húzódó Millenniumi Földalattival.

REGISZTRÁLJON MOST ÉS ELSŐK KÖZÖTT KÜLDJÜK EL ÖNNEK BEVEZETŐ AJÁNLATUNKAT!